Mainos

Puolueet ruotivat budjettia: Leikkaukset osuvat pienituloisiin

Keskusta ja vasemmistoliitto aikovat tehdä hallitukselle välikysymyksen eriarvoistumisesta ja pienituloisten toimeentulosta. Kyseessä on keskustan ja vasemmistoliiton ensimmäinen yhteinen välikysymys tällä eduskuntakaudella. 

Keskustan ja vasemmistoliiton mukaan kasvava eriarvoistuminen on nähtävissä maan eri osien välillä sekä erityisesti suurimpien kaupunkien sisällä. Puolueet katsovat, että ensi vuoden budjetissa leikkaukset ja veronkorotukset kohdistuvat pienituloisiin.  

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sanoo STT:lle, että keskustan ja vasemmistoliiton ei ollut tässä asiassa vaikea löytää toisiaan, koska taustalla oli yhteinen huoli suomalaisen yhteiskunnan eheydestä.  

–Tulonjaon ja tuloerojen kasvun ohella eriarvoistumisessa on kyse myös alueellisesta eriarvoistumisesta. Koulut eriytyvät, palvelujen taso vaihtelee, maakuntien tarjonta supistuu, hän arvioi.  

Tiilikaisen mukaan huolestuttavan kehityksen pysäyttämisessä avainasemassa on työpaikkojen lisääminen erityisesti yrittäjyyden avulla sekä turhan byrokratian purkaminen.  

Puolueiden eduskuntaryhmät päättävät välikysymyksestä ryhmäkokouksissaan torstaina. Tiilikainen ei halua vielä arvioida, milloin välikysymys jätetään.  

– Pitää ensin katsoa eduskunnan muutakin aikataulua. Parempi, etten lähde vielä arvuuttelemaan päivämäärää.  

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) hallitukselle välikysymys on toinen. Perussuomalaiset on aiemmin ilmoittanut jättävänsä hallitukselle välikysymyksen poliisin ja sisäisen turvallisuuden resursseista.  

Tällä vaalikaudella kyseessä on jo 19. välikysymys.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.