Mainos

Puolueet menettäneet jopa puolet jäsenistään

Ainoa jäsenmääräänsä kasvattava puolue on vihreät.

Puolueiden jäsenmäärät ovat edelleen laskussa, kirjoittaa Aamulehti. Lehden mukaan monet puolueet ovat menettäneet yli puolet maksavista jäsenistään neljännesvuosisadassa. Vielä parikymmentä vuotta sitten yli puoli miljoonaa suomalaista kuului johonkin puolueeseen. Nyt jäsenmaksunsa maksavia on jäljellä alle 300 000.

Jäsenmäärältään suurin puolue on keskusta, jolla on riveissään yli 190 000 jäsentä. Jäsenmaksunsa suorittaneiden määrää puolue ei osaa kertoa.

Seuraavaksi suurimmat puolueet ovat SDP ja kokoomus. SDP:llä on yli 45 000 jäsentä, joista yli 21 000 suorittaa jäsenmaksunsa. Kokoomuksen noin 40 000 jäsenestä maksun suorittaa yli 32000.

Ainoa jäsenmääräänsä kasvattava puolue on vihreät, jolla on noin 2700 jäsentä. RKP:llä on yli 30 000 jäsentä, mutta se ei pysty kertomaan kuinka moni on maksanut jäsenmaksunsa. Sekä vasemmistoliitolle että kristillisdemokraateille jäsenmaksun maksaa noin 8000.

Naisvaltaisin puolue on kristillisdemokraatit, jonka puolueväestä yli 61 prosenttia on naisia. Miehisimpiä puolueita ovat perussuomalaiset ja vasemmistoliitto, joiden jäsenistä yli 60 prosenttia on miehiä.

Suurin eduskunnan ulkopuolinen puolue on Suomen kommunistinen puolue, jolla on puheenjohtaja Yrjö Hakasen mukaan 3000 maksavaa jäsentä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.