Mainos

Puolueet kiistelevät soten jatkolinjauksista - valmista vasta juhannusviikolla

Sosiaali- ja terveyspalvelujen jatkolinjauksista joudutaan vääntämään vielä ensi ja sitä seuraavalla viikolla. Näin arvioi aikataulua illalla peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) eduskuntapuolueiden kokouksen jälkeen. 

– Edistystä on tapahtunut, mutta asia on erittäin monimutkainen ja vaikea. Yritämme tehdä mahdollisimman perusteellista työtä.

Soten jatkolinjaukset ovat myöhästymässä. Alunperin puheenjohtajien tavoitteena oli, että lopullinen sopu palvelujen järjestämisestä olisi ollut valmiina toukokuun loppuun mennessä. 

Tiettävästi neuvotteluissa on hiertänyt mm. kiista sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttamisesta. Jakolinja on mennyt kokoomuksen ja muiden välillä. 

Kokouslähteiden mukaan myös kokoomuksen tuleva puoluekokous on mutkistanut sopua. Ohjausryhmässä ovat mukana puheenjohtajaehdokas ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko ja puoluesihteeri Taru Tujunen

Peruspalveluministeri Huovinen kiistää arviot, että ryhmän työ olisi jouduttu siirtämään takaisin puheenjohtajien ratkottavaksi jumittuneen tilanteen vuoksi. 

– Tässä vaiheessa ei ainakaan ei olla puheenjohtajien pöytään tätä asiaa viemässä. Olemme sitoutuneet siihen, että meille on annettu iso ja haastava luottamustehtävä ja haluamme myös löytää ratkaisuja tähän kysymykseen. 

Päätöksillä on kiire, koska laki uusista sosiaali- ja terveyspalveluista halutaan saada eduskuntaan vielä tämän eduskunnan aikana. Lausuntokierrokselle laki pitäisi saada vielä tässä kuussa. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.