Puolitoistakertainen pisteparannus! NHL:ssä ja Leijonissa hurjastellut Teuvo Teräväinen: "Taas hyvä kesä alla"

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen teki hurjan prosentuaalisen parannuksen pistetehtailuunsa viime NHL-kaudella. Tulevalla kaudella hän haluaa olla viemässä joukkueensa pitkästä aikaa pudotuspeleihin.

Teräväinen teki toissa kaudella uransa tuolloin parhaan pistelukeman (42 pistettä) siirryttyään Chicago Blackhawksista Carolina Hurricanesiin. Se ei ollut kuitenkaan kuin tyyntä myrskyn edellä, sillä viime kaudella Teräväinen peräti puolitoistakertaisti piste-ennätyksensä (64 pistettä).

– Minusta tuntuu, että olen joka vuosi mennyt eteenpäin. Koko ajan olen pystynyt paremmin pelaamaan ja kamppailemaan. Sitä kautta tuli pisteitäkin. Taas on hyvä kesä alla, niin toivottavasti pystyisi parantamaan, Teräväinen pohtii MTV Sportin haastattelussa.

Teräväinen kirjautti ketjukaverinsa Sebastian Ahon kanssa viime kaudella suomalaista NHL-historiaa. Aiemmin samassa joukkueessa kaksi suomalaista on pystynyt tekemään yli 60 pistettä 28 vuotta sitten. Tuolloin asialla olivat Jari Kurri ja Esa Tikkanen.

Toukokuussa Teräväinen jatkoi Ahon kanssa dominointiaan Leijonien paidassa MM-kisoissa.

Seurassa suuret muutokset

Komeista tehopistemääristä huolimatta Teräväinen ei ole tyytyväinen viime kauteen. Carolina Hurricanes jäi yhdeksättä vuotta peräjälkeen pudotuspelien ulkopuolelle.

– Joukkueen menestys on aina tärkeämpi, Teräväinen linjaa.

Seurassa on tehty isojakin reagointeja vaisuun menestykseen. Jo kesken viime kauden mukaan tuli uusi omistaja Tom Dundon. Tämän jälkeen sekä seuran päävalmentaja että general manager ovat vaihtuneet. Joukkueen päävalmentajaksi nousee tulevalle kaudelle aiempi apuvalmentaja Rod Brind’Amour.

– Siellä on pelaajia vaihtunut, on valmentajaa vaihtunut. Dundon yrittää saada myös fanikulttuuria takaisin, Teräväinen kertoo.

– Meillä on hyvä nuori nippu. Kaikki viittaisi, että pystyisimme parantamaan ja pleijaripaikka olisi meidän, Teräväinen miettii.

Tässä tavoitteessa joukkueen johtavilla suomalaispelaajilla on merkittävä rooli. Varsinkin, kun Hurricanes kauppasi vastikään usealla kaudella valtavia maalimääriä paukuttaneen Jeff Skinnerin Buffalo Sabresiin.

Joukkuekaverit tulevat Oulusta

Viime kaudella Teräväinen tottui pyörittämään peliä Kärpät-kasvatti Sebastian Ahon kanssa. Tulevalla kaudella organisaatioon liittyy myös Saku Mäenalanen.

– Hyvillä mielin Saku otetaan mukaan. Ainoa vain, että hänkin on oululaistaustainen, Teräväinen naureskelee.

– Aina mun jengikaverit tuppaa olemaan Oulu-taustaisia, kun siellä on (Janne) Kuokkanenkin. En tiedä mikä siinä taas on, Teräväinen naureskelee.

Suomalaisedustuksen Carolina Hurricanesissa ja farmijoukkue Charlotte Checkersissä täydentää Aleksi Saarela.

Lue myös:

    Uusimmat