Mainos

Puolisonsa taposta epäilty helsinkiläispoliisi vangittiin

Vantaan käräjäoikeus on tänään vanginnut poliisin, jota epäillään puolisonsa taposta. Henkirikosepäilyssä on tiettävästi kyse avovaimon hukuttamisesta.

Vangitsemisen perusteena olivat kahdesta vaihtoehdosta vankemmat eli todennäköiset syyt. Rikoksen epäillään tapahtuneen 11.-12. päivä heinäkuuta Rantasalmella Itä-Suomessa. Poliisi ei ollut tuolloin töissä vaan vietti vapaa-aikaa.

Taposta epäilty poliisi työskentelee Helsingissä keskustan poliisipiirissä. Hän on 48-vuotias vanhempi konstaapeli.

Iltalehden mukaan poliisimies ja hänen parikymmentä vuotta vanhempi avovaimonsa olisivat olleet lomailemassa kahdestaan kesämökillä, kun nainen hukkui mökkirantaan. Tapausta luultiin aluksi tavalliseksi hukkumiseksi. Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus antoi kuitenkin viitteitä siitä, että kyseessä saattoi olla henkirikos. Tulosten valmistuttua juttu muuttui rikostutkinnaksi.

Mies otettiin kiinni alkuviikosta, ja hän on ollut pidätettynä keskusrikospoliisin tiloissa Vantaalla. Pariskunnalla tiettävästi ei ole yhteisiä lapsia.

Vanhempi konstaapeli on pidätetty virasta

Koska rikoksesta epäiltynä on poliisi, tutkintaa johtaa syyttäjä. Tutkinnanjohtajana toimiva Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä Krista Soukola ei kommentoinut perjantaina rikoksen tekotapaa.

Vangitsemisistunto pidettiin Vantaan käräjäoikeudessa suljettujen ovien takana syyttäjän pyynnöstä. Salaamisen perusteluna olivat tutkinnalliset syyt. Asiaan liittyvä aineisto on esitutkinnan aikana salassa pidettävää.

Helsingin poliisilaitos oli iltapäivällä varsin lyhytsanainen, kun se tiedotti työntekijäänsä kohdistuvasta rikosepäilystä. Tiedotteen mukaan epäilty poliisi on pidätetty virasta ja poliisilaitos harkitsee myöhemmin, minkälaisiin muihin virkamiesoikeudellisiin toimiin asiassa on ryhdyttävä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.