Puolijohteiden myynti kasvussa

Puolijohteiden myynti nousi ennätyksellisen korkealle loppuvuodesta, jolloin myyntiä vauhdittivat Yhdysvaltain talouskasvu ja Irakin sodan vuoksi patoutunut kysyntä.

Puolijohteiden myynti nousi viime vuonna 18,3 prosenttia 166,4 miljardiin dollariin edellisvuoden 140,8 miljardista dollarista, kertoo puolijohdeteollisuuden kansainvälinen keskusjärjestö.

Puolijohdeteollisuuden myynti nousi ennätyksellisen korkeaksi viime vuoden toisella puoliskolla, jolloin myyntiä vauhdittivat Yhdysvaltain talouskasvu ja Irakin sodan vuoksi patoutunut kysyntä. Kasvu oli keskusjärjestön mukaan vahvaa myös Euroopassa ja Aasiassa.

Järjestön puheenjohtaja George Scalise uskoo puolijohdeteollisuuden yltävän tänä vuonna vielä viimevuotistakin kovempiin kasvulukuihin. Alaa vauhdittaa Scalisen mukaan etenkin langattomien päätelaitteiden tuotanto, mutta myös tietokoneiden myynti vauhdittui viime vuonna. Scalisen mukaan lähiaikojen hittituotteita elektroniikka-alalla ovat etenkin kamerapuhelimet, kämmentietokoneet ja dvd-soittimet.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat