Mainos

Puoli miljoonaa kiinalaista jumissa rautatieasemalla

Guangzhoun rautatieasemalla on jumissa puoli miljoonaa matkustajaa. Lumisateet ovat osassa Kiinaa pahimmat 50 vuoteen.

Kiinan uudenvuodenviettoa koettelee monin paikoin ankara talvisää. Lunta on tullut paikoin ennätysmäärä 50 vuoteen. Viikonvaihteessa sään seurauksiin on menehtynyt ainakin 12 ihmistä. Puolta maasta pimensivät pakkasen aiheuttamat sähkökatkot.

Lumentulo on pysäyttänyt liikenteen kahdeksassa maakunnassa. Luoteisen Guizhoun ja Guangxin välisillä teillä 40 000 ihmistä on värjöttellyt särkyneissä ajoneuvoissaan, kertoo paikallishallinto. Muutamia ihmisiä on menehtynyt autoihinsa aputoimituksista huolimatta.

Guizhoussa yhteen ainoaan sairaalaan oli tullut viidessä päivässä 1500 potilasta, joista useimmat ovat saanet murtumia liukastuttuaan jäisillä teillä.

Sääpulmat ovat vaikeuttaneet kiinalaisten uudenvuodenmatkoja, kun sadattuhannet uudenvuoden viettoon lähteneet ihmiset ovat juuttuneet rautatieasemille ja lentokentille. Pelkästään Guangzhoun rautatieasemalla on jumissa puoli miljoonaa matkustajaa.

Märkä lumi on katkonut voimalinjoja ja tuhonnut satoja taloja. Jäätävä keli keskeytti viikonvaihteessa lentoliikenteen myös seitsemällä isolla lentokentällä.

(MTV3-STT-AFP-HKTVB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.