Mainos

Puolet yhdysvaltalaisnuorten rikoksista tehdään iltapäivällä

Yhdysvalloissa puolet nuorten rikoksista tehdään koulun jälkeen, kun vanhemmat eivät ole vielä tulleet töistä kotiin. Vasta julkistetun raportin mukaan syynä rikospiikkiin on se, ettei nuorilla ole koulupäivän jälkeen mitään järkevää tekemistä.

Yhdysvalloissa 5-7 miljoonaa nuorta tulee koulusta suoraan tyhjään kotiin, ja määrän uskotaan vielä lisääntyvän muutaman lähivuoden aikana. Nyt 35 prosenttia 12-vuotiaista on vailla järkevää tekemistä sillä aikaa, kun vanhemmat ovat töissä, todetaan raportissa, jonka on julkaissut nuorten rikosten ehkäisyyn keskittynyt järjestö.

Raportin mukaan FBI:n tilastot osoittavat, että 45 prosenttia nuorten rikoksista tehdään kello 14:n ja 20:n välillä.

-Jos nuorten tekemien rikosten määrää halutaan todella vähentää, hallituksen täytyy panostaa rikosten ennaltaehkäisyyn ja erityisesti koulun jälkeisten harrastusten lisäämiseen, totesi poliisin edustaja raportin julkistamistilaisuudessa.

Yhdysvaltain kongressin on määrä vielä tänä vuonna äänestää laista, jonka tarkoituksena on vähentää nuorisorikollisuutta. Lainsäädäntöä on kritisoitu siitä, ettei se painota tarpeeksi rikosten ennaltaehkäisyä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.