Mainos

Puolet VR:n vanhoista asemarakennuksista edelleen myymättä

VR:n vanhat asemarakennukset tulivat myyntiin viime vuonna. Myynti on lähtenyt käyntiin nihkeästi ja puolet kaikista myytävistä kohteista on edelleen myymättä. Myyntiä hankaloittaa se, että rakennukset ovat suuria, sijaitsevat hankalissa paikoissa ja ovat suurimmaksi osaksi rakennushistoriallisesti arvokkaita ja siksi Museoviraston suojelukohteita.

VR:n vanhat asemarakennukset siirtyivät Senaattikiinteistöille myytäväksi viime vuonna. Myyntityö ei ole helppoa, sillä suurin osa asemarakennuksia on suojelukohteita. Niitä ei siis saa siirtää tai niissä ei saa tehdä muutostöitä ilman Museoviraston lupaa, kertoo Senattikiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Jarkko Mylly:

- Niiden kohtalosta ei ole täysin tarkkaa tietoa. Tarkoitus on miettiä tapauskohtaisesti, mitä niiden kanssa tehdään. Myyntitoimet tällä nykyisellä tahdilla jatkuu useampia vuosia, kertoo Mylly.

Hintahaitari on suuri riippuen siitä, missä ja millaisesta asemarakennuksesta on kyse. Minimihinnoissa liikutaan kymmenentuhannen euron molemmin puolin.

Maksimissaan hinnat ovat olleet noin miljoonan - silloin kun sijainti on hyvä, esimerkiksi kaupungin keskustassa.

Asemarakennukset myydään tarjousten perusteella, mutta Senaattikiinteistöjen mukaan yhtään alihintaista kauppaa ei hyväksytä.

Katso Ari Kettusen raportti Iistä (Seitsemän uutiset 24.7.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.