Mainos

Puolet rakennerahastojen kohteista päätetty

Suomessa on päätetty käyttö yli puolelle EU:n rakennetuesta. Sisäministeriö ilmoitti tänään, että aluetukirahoista 50,2 prosenttia on sidottu.

Rahastojen ohjelmakausi päättyy vuonna 1999, jonka loppuun mennessä kaikista hankkeista on päätettävä. Ohjelmakaudella päätettyjä hankkeita saa toteuttaa vielä vuoden 2001 loppuun asti. Suomi käynnisti aluetukiohjelmansa syksyllä 1995, puolisen vuotta EU-jäsenyyden alun jälkeen.

Hankkeita rahoitetaan kolmelta suunnalta; EU maksaa osansa, Suomi osansa ja yksittäisiin hankkeisiin hankitaan rahaa myös yksityiseltä sektorilta. Yksityistä rahaa on sisäministeriön mukaan saatu mukaan enemmän kuin aluksi odotettiin. Aluetukea jaetaan kolmen ohjelman sisällä, jotka yhteensä kattavat Suomen pinta-alasta suurimman osan ja väestöstä reilut puolet. Kakkostavoiteohjelma tukee taantuvia teollisuusohjelmia. Se on jaettu kahteen ohjelmakauteen, toinen vuosille 1995-96, joka on käytetty kokonaan, ja toinen loppukaudelle, josta on käytetty 18 prosenttia. Uusia työpaikkoja on syntynyt tai vanhoja säilytetty arviolta 5500.

Tavoite 5b kehittää maaseudun elinkeinoelämää yli 3250 hankkeella. Arviolta 5500 uutta tai syntynyttä työpaikkaa on hankkeiden tulos. Rahoituksesta on sidottu 52,6 prosenttia. Kuutostuki on suunnattu harvaan asutulle Pohjois- ja Itä-Suomelle. Työllistävä vaikutus on sisäministeriön mukaan noin 6000 uutta tai säilynyttä työpaikkaa. Rahoituksesta on saatu sidottua 56,2 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.