Mainos

Puolet miehistä Virossa ennenaikaisesti eläkkeelle

Puolet miehistä ja kolmannes naisista siirtyy Virossa ennenaikaisesti eläkkeelle, käy ilmi Viron Praxis-tutkimuskeskuksen selvityksestä. Keskuksen sosiaalipolitiikan analyytikon Lauri Leppikin mukaan ennenaikaisesti eläkkeelle jäämisen syy on pääasiallisesti työttömyys.

Naisten eläkkeelle siirtymisen virallinen ikäraja on Virossa 58,5 ja miesten 63 vuotta. Outo sattuma on, että Virossa myös miesten keskimääräinen elinikä on 63 vuotta. Naisten eläkkeelle siirtymisen ikärajaa on Virossa itsenäistymisen jälkeen nostettu, sillä vielä kymmenen vuotta sitten naiset pääsivät eläkkeelle jo 55-vuotiaina.

Naisten keskimääräinen elinikä on Virossa 75 vuotta. Praxisen tutkimus osoitti myös, että samalla kun suuri määrä ikääntyneistä siirtyy ennenaikaisesti eläkkeelle, noin neljännes kaikista Viron eläkeläisistä tekee myös töitä.

Viron sosiaaliministeriön neuvonantajan Pille Liimalin mukaan ministeriö toivoo, että ikääntyneet tekisivät töitä mahdollisimman kauan ja ennenaikaisesti eläkkeelle jääneiden määrä olisi pienempi. Viron keskimääräinen eläke on 130 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.