Mainos

Puolet Lahden MM-mitalisteista käytti verimanipulaatioita

Lahden MM-kisojen doping-skandaali ei suinkaan rajoittunut vain suomalaisiin, sillä kansainvälinen hiihtoliitto julkisti vihdoin Lahdessa otettujen veritestien analyysit.

Lahden MM-kisojen ja Salt Lake Cityn talviolympialaisten mitalisteista ainakin puolet oli manipuloinut vertaan. Eniten joukossa on ollut norjalaisia. Veren manipulointi on yhtä kuin osoitus dopingin käytöstä.

Hiihdon viime ja toissa talven doping-skandaaleihin on saatu lisävalaistusta. Kansainvälisen hiihtoliiton tekemän tutkimuksen mukaan sekä Lahden MM-kisoissa että Salt Lake Cityn talviolympialaisten hiihtolajien mitalisteista puolella oli veressä merkkejä sen manipuloinnista.

Tiedot julkaisi Fis:n tutkija, nykyään Norjassa asuva Jim Stray-Gundersen. Luvut osoittavat, etteivät suomalaiset suinkaan olleet ainoita sääntöjen rikkojia.

Tilastojen mukaan Lahdessa norjalaiset ja venäläiset tyhjensivät palkintopöydän. Kaikkiaan mitaleille ylsi 21 hiihtäjää, tästä luvusta on poistettu kärynneet suomalaiset.

Stray-Gundersenin mukaan 10 heistä oli syyllistynyt veren manipulointiin.

Salt Lake Cityssä norjalaiset menestyivät jopa Lahtea paremmin. Kahdeksan mitalin pottia oli jakamassa kuusi hiihtäjää. Kaikkiaan mitaleille ylsi 21 hiihtäjää, joista ainakin 10 oli manipuloinut vertaan. Vain kuusi siis hiihti puhtaana, joukossa ainakin yksi suomalainen.

Norjalaiset ottivat avausmatkalla peräti kahdeksan ensimmäistä sijaa eli vähintään kolmen norjalaisen veressä oli tämän mukaan manipuloinnin merkkejä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.