Mainos

Puolet italialaisista antaisi Berlusconille potkut

Prostituutioepäilyt jäytävät Italian pääministerin Silvio Berlusconin ennestäänkin kangerrellutta suosiota. Tuoreiden mielipidemittausten mukaan jopa 49 prosenttia italialaisista on sitä mieltä, että Berlusconin tulisi erota virastaan.

Oppositiosta ei ole noussut Berlusconille selvää haastajaa. Pääministerin keskustaoikeistolaisen puolueen kannatus on sitä vastoin noussut 30 prosentin tuntumaan, kun suurimman oppositiopuolueen kannatus pysyttelee reilussa 24 prosentissa.

Italiassa on määrä järjestää parlamenttivaalit vuonna 2013, mutta parlamentin sisäinen valtataistelu voi johtaa vaalien aikaistamiseen. Puolueen kannatus siivittäisi tuolloin todennäköisesti Berlusconin vaalivoittoon - henkilökohtaisesta epäsuosiosta huolimatta.

- Tulosten ristiriitaisuus osoittaa, että italialaiset ovat hämmentyneitä. Mielipiteet ovat jakautuneet kahtia, arvioi mielipidetutkimusten tekijä Renato Mannheimer.

Syyttäjät tutkivat parhaillaan, onko Berlusconi ostanut seksiä 17-vuotiaalta tanssijattarelta. Pääministeri on kiistänyt epäilyt.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.