Puolassa tuhoisa junaturma - ainakin 15 kuollut

Puolan tuhoisan junaturman jäljiltä on löytynyt lisää kuolonuhreja. Ainakin 15 ihmistä on kuollut ja 60 loukkaantunut kahden junan ajettua päin toisiaan Puolassa.

Onnettomuuspaikalla näkyy murskautuneita ja raiteilta suistuneita junavaunuja. Silminnäkijä kertoi televisiokanava TVN24:lle nähneensä ihmisiä loukussa junavaunujen sisällä. Pimeys haittasi pelastustöitä illalla ja yöllä. Matkustajia oli loukussa vaunujen sisällä vielä useiden tuntien pelastustöiden jälkeen.

Junissa oli yhteensä 350 matkustajaa. Uutistoimistojen mukaan turmajunassa oli puolalaisten lisäksi myös Ukrainan, Ranskan ja Espanjan kansalaisia.

Junat törmäsivät toisiinsa Etelä-Puolassa Szczekocinyn kaupungin lähellä myöhään eilen illalla. Valtion rautatieyhtiön edustajan mukaan Varsovasta Krakovaan matkalla ollut juna kulki jostain syystä väärää raidetta. Toinen juna oli menossa kohti Varsovaa Przemyslin kaupungista.

Pelastustöissä on ollut noin 450 palomiestä ja sata poliisia. Myös Puolan pääministeri Donald Tusk on saapunut törmäyspaikalle.

-Tämä on pahin katastrofi vuosiin, Tusk arvioi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP - AP)

Lue myös:

    Uusimmat