Mainos

Puolassa ilmastokokous - opiskelijoita yritetty siirtää pois tieltä

Puolan Poznanissa neuvotellaan uudesta kansainvälisestä ilmastosopimuksesta, joka pitäisi allekirjoittaa Kööpenhaminassa vuoden kuluttua.

Sopimuksen on määrä luoda raamit sille, kuinka maailman eri maat osallistuvat ilmaston lämpenemisen torjuntaan. Kovinta kiistaa odotetaan kehitysmaiden panoksesta.

Suomen valtuuskuntaa johtaa ympäristöministeri Paula Lehtomäki.

Tänään käynnistynyt ilmastokokous ei juuri näy kaupungissa. Helsingin kokoisen kaupungin keskustaan on tuotu viirejä ja Poznanin lippuja. Lentokentän lattiaa ovat ilmastokokouksen teipit koristaneet muutaman viikon ajan.

Kaupunkia on yritetty myös tyhjentää esimerkiksi yliopisto-opiskelijoista, jotta lähes kymmentuhatpäinen kokousjoukko pääsisi mahdollisimman vaivattomasti kulkemaan ympäri kaupunkia.

Jotkut arvelevat, että kaupunkia on haluttu tarkoituksella tyhjentää, jotta 8 500 virallista vierasta 86:sta maasta, yhdessä asioista raportoivien 900:n toimittajan kanssa sulautuisi mahdollisimman vaivattomasti kaupunkikuvaan.

Poznan on järjestänyt kokoustilaa 40 000 neliömetriä, johon kuuluu mm. 34 kokoussalia. Osa näistä tiloista on vuokrattu yliopistolta. Yliopisto onkin suljettu seuraavat kaksi viikkoa. Virallista syytä ei ole ilmoitettu.

Hotellit ovat tupaten täynnä ja jotkut ovat mm. vuokranneet talojaan kokousvieraiden käyttöön. Tavallisesti n. 120 euroa yöltä maksavasta hotellihuoneesta pitää nyt maksaa moninkertainen summa, tuhat euroa. Jo tästä syystä normaalit liiketapaamiset on siirretty toiseen ajankohtaan tai toiselle paikkakunnalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.