Mainos

Puolan vaalit siirtyvät tulvien takia?

Puolan oppositiopuolueet vaativat tänään, että syyskuiset vaalit on siirrettävä tuonnemmaksi maata koetelleiden tulvien tähden.

-Ilmapiiri ei nyt ole vaaleille otollinen. Ensisijainen tehtävämme on tulvan vaurioiden korjaaminen, sanoi oppositiossa olevan Vapauden liitto -puolueen edustaja Andrzej Potocki, joka ehdotti vaalien uudeksi ajankohdaksi marraskuuta.

Oppositiopuolueet vaativat, että maahan pitäisi julistaa hätätila, koska silloin tulvan tuhojen korjaaminen helpottuisi. Hätätila siirtäisi vaaleja automaattisesti; maan lakien mukaan vaalit voi pitää aikaisintaan kolme kuukautta hätätilan lakkauttamisen jälkeen.

Puolaa johtavat entiset kommunistit pitävät kuitenkin yhä kiinni sovitusta vaalipäivästä ja presidentti Aleksander Kwasniewski on kieltäytynyt julistamasta hätätilaa. Hänen mukaansa aikaa tuhojen korjaamiseen on riittävästi ja vaalit voidaan pitää ajallaan, kertoi uutistoimisto PAP.

Puolan tulvissa on kuollut useita kymmeniä ihmisiä ja ainakin 5 000 neliökilometriä maata on jäänyt veden alle. Noin 50 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.