Mainos

Puolan Tusk: Itämeren kaasuputkihanke saatetaan hylätä

Puolassa ja Baltian maissa kaasuputkihanketta on arvosteltu muun muassa sen vuoksi, että maat pelkäävät Venäjän voivan katkaista niiltä energiansaannin.

Puolan pääministeriksi nouseva Donald Tusk on arvellut, että Saksa ja Venäjä saattavat pian hylätä suunnitelmansa vetää kaasuputki Itämeren pohjaa pitkin. Putken linjaus on herättänyt huolta muun muassa Baltian maissa ja Puolassa.

Venäläis-saksalainen Nord Stream -yhtiö suunnittelee maakaasuputken vetämistä Itämeren pohjaa myöten Venäjältä Saksaan. Yhtiön tekninen johtaja Sergei Serdjukov sanoi, että kaasuputkihanke on myöhässä aikataulustaan kaksi kuukautta, koska Baltian mailta tarvittavia lupia ei ole saatu, kertoi uutistoimisto Interfax.

Tänään kaasuputkihankkeeseen liittyi hollantilainen Gasunie-kaasuyhtiö yhdeksän prosentin osuudella. Nord Stream -yhtiön osakkeista 51 prosenttia on venäläisellä kaasujätillä Gazpromilla. Saksalaisilla BASF- ja E.ON-yhtiöillä on 20 prosentin osuus kummallakin.

Puolassa ja Baltian maissa kaasuputkihanketta on arvosteltu muun muassa sen vuoksi, että maat pelkäävät Venäjän voivan katkaista niiltä energiansaannin. Muissa Itämeren maissa hanke on herättänyt huolta ympäristövaikutuksillaan.

- Tätä hanketta ei ole valmisteltu kunnolla, Tusk sanoi tänään.

- Toivon saavani viestejä siitä, että lähitulevaisuudessa hankkeen rahoittajat olisivat valmiit korjaamaan erehdyksensä, hän sanoi selvittämättä kuitenkaan tarkemmin mitä sanomisellaan tarkoitti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.