Mainos

Puolan turmahallin hätäuloskäynnit tukossa

Viranomaisten mukaan tragediassa menehtyneiden määrä on nyt 67. Uhrimäärän pelätään nousevan edelleen, sillä ainakin 15 ihmistä on kateissa.

Puolan kattoturmasta selviytyneet ovat kertoneet tutkijoille, että turmahallin hätäuloskäynnit eivät auenneet ilman voimatoimia.

- Silminnäkijät kertoivat, että he ovet käyttämällä penkkejä ja palosammuttimia apunaan. Tästä on saatu todisteita myös onnettomuuspaikalta, kertoi Katowicen syyttäjän toimiston edustaja Tomasz Tedla.

Viranomaiset eivät kuitenkaan tiedä, oliko ovet lukittu ketjuilla vai olivatko ne jumissa lumen takia.

Tragedia tapahtui lauantaina, kun näyttelyhallin katto romahti Chorzow'ssa. Sisällä oli noin 200 ihmistä, jotka olivat tulleet katsomaan kyyhkysnäyttelyä.

Raunioista on löydetty 66 ihmisen ruumiit ja yksi loukkaantuneista on menehtynyt sairaalassa. Osan raunioihin jääneistä arvioidaan menehtyneen kylmyyteen, sillä alueella mitattiin viikonlopun aikana jopa -17 astetta. Uhrimäärän pelätään nousevan entisestään, sillä ainakin 15 ihmisen tiedetään olevan yhä kateissa. Loukkaantuneita on 141. Heistä noin 70 on yhä sairaalahoidossa, osa kriittisessä tilassa.

Kuolleiden joukossa on ainakin kahdeksan ulkomaalaista: yksi belgialainen, kaksi saksalaista, kaksi slovakialaista, kaksi tsekkiä ja yksi hollantilainen.

Onnettomuus on Puolan pahin sitten kommunismin kaatumisen jälkeen vuonna 1989. Puolaan on julistettu kansallinen suruaika, joka kestää keskiviikkoon asti.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.