Mainos

Puolan presidentti pehmensi Venäjä-lausuntoaan

Puolan presidentti Lech Kaczynskin mukaan EU:lla ei ole syytä kiirehtiä kumppaanuusneuvotteluiden aloittamista Venäjän kanssa.

EU:n ja Venäjän aiempi kumppanuussopimus on päättynyt, ja neuvotteluita uudesta ei ole päästy aloittamaan Puolan pitkään jatkuneen vastustuksen vuoksi. Puolan ja Venäjän suhde on kuitenkin parantunut viime aikoina Puolan uuden hallituksen myötä, ja tämän on uskottu tasoittavan tietä myös EU:n ja Venäjän neuvotteluille.

Presidentti Kaczynski kuitenkin pehmensi Helsingin vierailullaan Venäjä-neuvotteluista eilen uutistoimisto Reuterille antamaansa lausuntoa. Venäjän lehdistö ehti jo reagoida lausuntoon voimakkaasti, ja moitti Puolaa EU- ja Nato-asioiden sotkemisesta.

Uutistoimisto Reuters kirjoitti Kaczynskin lausuneen, että Puola harkitsee Venäjä-neuvotteluiden estämistä kunnes Natoon kuuluvat EU-maat sitoutuvat antamaan Georgialle ja Ukrainalle selvän aikataulun Nato-jäsenyydestä.

Kaczynskín mielestä eräät EU-maat antavat Venäjän sanella, mitkä maat saavat liittyä Natoon.

Puola houkuttelee suomalaisurakoitsijoita

Puolan presidentti tapaa valtiovierailunsa aikana Suomen valtiojohtoa. Keskusteluissa presidentti Tarja Halosen kanssa esiin nousivat EU:n tulevaisuutta ja Itämeren tilaa koskevat kysymykset.

Vierailun aikana Puola pyrkii myös herättämään suomalaisurakoistijoiden intoa lähteä rakennustöihin Puolaan. Maassa tehdään valtaisat investoinnit ennen vuoden 2012 jalkapallon EM-otteluita.

Rakennusaikataulusta ollaan jäljessä, koska omat voimat eivät riitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.