Mainos

Puolan presidentti julisti euro-optimismia Tampereella

Puolan presidentti Aleksander Kwasniewski julisti valtiojohtajien suosimaa euro-optimismia, kun hän esitelmöi Tampereen yliopistossa tänään. Kwasniewski käsitteli Puolan asemaa muuttuvassa maailmassa. Hän näkee, että yhdentyminen tarjoaa Puolalle ja koko Baltian alueelle hyviä kehitysmahdollisuuksia. Puola hakee parhaillaan EU-jäsenyyttä. -Olemme samassa veneessä. Me olemme samaa mieltä, että paras vastaus ajan haasteisiin on eurooppalainen yhdentyminen, presidentti sanoi.

Kwasniewski korosti, että Venäjää ei saa eristää yhdentymiskehityksen missään vaiheessa. Venäjää käsiteltiin keskustelussa varsinaisen esitelmän jälkeen. Kwasniewski laskee Puolan balttilaisiin naapureihin myös Suomen. Oman maansa hän näkee mantereen tienristeyksenä, josta käsin voidaan rakentaa kaakkoista ulottuvuutta Ukrainaan ja kauemmaksi. Mikään Euroopan maa ei hänen mielestään voi yksin selviytyä globaalin kilpailun tuomista haasteista.
-Puola uskoo Eurooppaan. Euroinnostus on Puolassa suurempaa kuin lännessä, presidentti sanoi.

Kwasniewski tapasi luentonsa jälkeen Tampereen yliopistossa opiskelevia puolalaisia. Yliopiston kirjoissa on kymmenkunta puolalaista. Pirkanmaalla puolalaisperäistä väestöä on viitisenkymmentä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.