Mainos

Puolan presidentti: Halliturma vaati 66 uhria

Kuolonuhrien määrän ei enää uskota nousevan. Raivaustyöt on jo aloitettu.

Puolan presidentti Lech Kaczynskin mukaan 66 ihmistä sai surmansa Etelä-Puolan halliturmassa. Hänen mukaansa kuolonuhrien määrän ei enää uskota nousevan.

- Tämänhetkisten tietojen mukaan, joiden ei enää pitäisi muuttua, suuronnettomuus vaati 66 kuolonuhria, Kaczynski sanoi televisioidussa tiedotustilaisuudessa.

Eloonjääneiden etsintä Chorzowin halliturman jäljiltä lopetettiin päivällä, koska näyttelyhallin raunioissa ei enää uskottu olleen eloonjääneitä.

Raunioista oli puoleen päivään mennessä saatu ulos 65 ihmisen ruumiit. Pelastustyöntekijät alkoivat päivän mittaan raivata hallin raunioita raskaammilla koneilla.

Viranomaiset kertoivat lisäksi, että noin 90 loukkaantunutta oli yhä sairaalassa. Kaikkiaan onnettomuudessa loukkaantui yli 140 ihmistä.

Yli viidentoista asteen yöpakkanen palellutti raunioihin loukkuun jääneet. Yhtään elossa ollutta ei ole löytynyt eilisillan jälkeen.

Näyttelyhallin katto romahti eilen luultavasti lumen painosta. Onnettomuus sattui Katowicen kaupungin lähellä. Chorzowin teräsrakenteisen hallin sisällä kyyhkysnäyttelyssä oli poliisin mukaan satoja ihmisiä turman tapahtumahetkellä.

Joukossa myös ulkomaalaisia?

Televisiossa haastateltu pelastushenkilöstön johtaja Kazimierz Krzowskin mukaan yksi kuolleista on belgialainen.

Myös loukkaantuneiden joukossa on myös ulkomaalaisia. Pelastushenkilöstö kertoi illalla loukkaantuneina olevan myös saksalaisia, tshekki ja slovakki.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 29.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.