Puolan poliisi hääti kapinallisnunnat luostaristaan

Nunnat olivat linnoittautuneina luostariinsa kahden vuoden ajan. Edes sähköjen ja veden katkaiseminen ei saanut nunnia lähtemään luostarista.

Puolalaiset poliisit ovat häätäneet kymmeniä katolisia nunnia luostarista eteläisessä Kazimierz Dolnyn kaupungissa. Nunnat olivat uhmanneet kirkkoisien määräyksiä jo yli kahden vuoden ajan.

Kiista käynnistyi, kun Vatikaani päätti vaihtaa luostarin abbedissan, koska tämä oli kertonut saaneensa näkyjä ja olleensa suorassa yhteydessä Jumalaan. Nunnat, joita on yhteensä 64, kieltäytyivät noudattamasta käskyä ja linnoittautuivat luostariinsa. Kuluvan vuoden huhtikuussa heiltä jopa katkaistiin sähköt ja vesi, mutta sekään ei saanut heitä taipumaan.

Lopulta tänään poliisit kiipesivät luostarin muurien yli ja kuljettivat nunnat pois. Voimatoimiin ei tarvinnut kuitenkaan turvautua. Abbedissa ja luostarissa niin ikään majaillut entinen fransiskaanimunkki pidätettiin.

Varsovan arkkipiispa lupasi, että nunnat voivat palata katolisen kirkon palvelijoiksi, jos he osoittavat katumusta ja tottelevat määräyksiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat