Mainos

Puolan hallitus kaatuu?

Puolan pääministeri erotti maatalousministerinä toimineen Andrzej Lepperin toistamiseen kuukausi sitten korruptiosyytteiden vuoksi.

Puolan maanviljelijöiden Samoobrona-puolue on tänään vetänyt loputkin ministerinsä maan hallituksesta. Puolueen johtaja Andrzej Lepper kertoi, että päätös syntyi kiivaan väittelyn jälkeen.

Puolan pääministeri Jaroslaw Kaczynski erotti maatalousministerinä toimineen Lepperin toistamiseen kuukausi sitten korruptiosyytteiden vuoksi. Ensimmäisen kerran Lepper erotettiin hallituksesta viime syksynä, kun syntyi kiistaa budjetista ja lisäjoukkojen lähettämisestä Afganistaniin.

Maanviljelijöiden puolueen lähtö uhkaa Puolan huteraa koalitiohallitusta, johon kuuluvat myös pääministerin Laki ja oikeus -puolue sekä äärioikeistolainen Puolalaisten perheiden liitto. Maassa on jo väläytetty ennenaikaisten vaalien mahdollisuutta.

Viime viikolla pääministeri nimitti uudeksi maatalousministeriksi Wojciech Mojzesowiczin huolimatta Maanviljelijöiden puolueen vastustuksesta. Mojzesowicz kuului aiemmin Maanviljelijöiden puolueeseen, mutta loikkasi Laki ja oikeus -puolueeseen. Viime vuonna hän suututti entiset puoluetoverinsa houkutellessaan heitäkin loikkaamaan tarjoamalla vastineeksi merkittäviä poliittisia tehtäviä.

(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.