Mainos

Puolan aborttilaki jäi ennalleen

Puolan parlamentti ei hyväksynyt mitään viidestä ehdotuksesta, jotka olisivat kiristäneet maan aborttilakia. Puolan aborttilainsäädäntö on jo yksi Euroopan tiukimmista.

Puolan parlamentti on torjunut perustuslakiin esitetyt muutokset, jotka olisivat entisestään kiristäneet maan aborttilakia. Mikään viidestä ehdotuksesta ei saanut parlamentissa taakseen vaadittavaa kahden kolmasosan enemmistöä.

Katolinen Puolalaisten perheiden liitto (LPR) olisi halunnut, että perustuslakiin kirjataan sikiön ehdoton oikeus elämään hedelmöittymishetkestä lähtien. Tämä olisi käytännössä johtanut täydelliseen aborttikieltoon.

Puolan aborttilaki on jo yksi Euroopan tiukimmista. Se kuitenkin sallii abortin raiskaustapauksissa sekä silloin, kun raskaana olevan naisen henki on vaarassa.

Presidentti Lech Kaczynski oli ehdottanut maltillisempaa muutosta, jossa maan nykyinen aborttikäytäntö kirjattaisiin perustuslakiin. Tulevat hallitukset eivät näin voisi helposti lieventää aborttilakia.

Monet parlamentissa edustettuina olevat puolueet kertoivat ohjeistaneensa jäseniään äänestämään henkilökohtaisen vakaumuksen mukaan puolueen linjan sijaan.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.