Mainos

Puolalaiskylässä on syntynyt pelkästään tyttöjä liki vuosikymmenen ajan – poikavauvan synnyttävälle luvassa palkinto

Puolalaisessa pienessä kylässä ei ole syntynyt yhtään poikaa noin vuosikymmeneen. Viranomaiset ovat luvanneet palkita pariskunnan, joka synnyttää poikavauvan.

Eteläisessä Puolassa sijaitseva, 1600-luvun peruja oleva Miejsce Odrzańskie on toki pieni kylä – siellä asuu alle 300 ihmistä. Tyttövoimaa sieltä ei kuitenkaan puutu.

Sitten vuoden 2009 kylässä on syntynyt 12 tyttöä, eikä yhtään poikaa.

Nyt viranomaiset kylässä ovat päättäneet palkita ensimmäisen pariskunnan, joka synnyttää kylään poikavauvan. Toistaiseksi ei ole paljastettu, minkälaisesta palkinnosta on kyse.

"Puuttuvat pojat" kiinnostavat kansainvälisesti

Puolalaismediassa kylä nousi alun perin uutisiin, kun se lähetti vain tytöistä koostuvan joukkueen kisaamaan alueellisessa nuorten vapaapalokuntakilpailussa.

Kaupungin vapaapalokuntaan kuuluu 24 naista ja kahdeksan miestä, mutta nuorimpiin vapaaehtoisiin kuuluu pelkkiä tyttöjä.

Pian kylän sukupuolijakauman paljastuttua Miejsce Odrzańskie ponnahti kansainvälisen huomion keskipisteeseen muun muassa New York Timesin, Fox Newsin ja New York Postin kaltaisissa medioissa.

Kaupungissa on myös vieraillut lukuisten televisiokanavien kuvausryhmiä selvittämässä "puuttuvien poikien" mysteeriä.

Paikalliset uskovat asian olevan kuitenkin vain sattuman kauppaa, vaikka asialle on tarjottu jos minkä moista selitystä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja