Mainos

Puolalaiset sanoivat kyllä EU:lle

Puolalaiset ovat hyväksyneet maan liittymisen Euroopan Unioniin.

Puolalaiset antoivat vankan tukensa EU:lle viikonlopun äänestyksessä. Liittymisen puolesta äänesti lopullisten tulosten mukaan 77,5 prosenttia äänestäneistä. Äänestysprosentti oli 58,9.

Puolan pääministeri Leszek Miller sanoi, että hän mittauttaa hallituksensa luottamuksen parlamentissa EU-kansanäänestyksen vuoksi. Hallituksen kokoonpanoa saatetaan myös uudistaa.

Miller ojensi luottamuslauseäänestyksestä kertoessaan kätensä oppositiolle ehdottamalla samalla tasaveroasteikon käyttöönottoa talouden elvyttämiseksi.

- Tällainen toimi tulisi kuitenkin toteuttaa niin, että se ei vahingoita köyhimpiä. Se tulee yhdistää rahapolitiikan muutoksiin, keskuspankin varantojen vähentämiseen ja inflaatiotavoitteen muuttamiseen, Miller selvitti.

Puolassa on määrä pitää seuraavat parlamenttivaalit vasta keväällä 2005. Puolalaisten tyytymättömyys Millerin hallituksen aikaansaannoksiin on kasvanut päivä päivältä. Tyytymättömyyden taustalla ovat yli 18 prosentissa pysyttelevä työttömyys, sosiaali- ja terveyspalvelujen kehno tila ja maaseudun rappioituminen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomi 09.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.