Mainos

Puola varoitti Venäjää ylilyönnistä Latviaa kohtaan

Puolan ulkoministeri Bronislaw Geremek varoitti eilen Venäjää ylilyönneistä toimissaan Latviaa kohtaan. Venäjä uhkaa Latviaa monenkaltaisilla toimilla, jos maa ei paranna venäjänkielisen vähemmistönsä kohtelua.

Venäjän ja Latvian suhteita kiristi alkuviikosta entisestään Venäjän Riian-lähetystön edustalla alkuviikosta räjähtänyt pommi. Aiemmin Venäjä arvosteli kärkevästi Latviaa, kun latvialaispoliisi hajotti venäläisten mielenosoituksen Riiassa.

Geremek, joka on myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön nykyinen puheenjohtaja, sanoi toivovansa, että Venäjä pidättyisi toimista, joiden merkitys on tapahtuneeseen nähden ylimitoitettu. Geremek totesi samalla, että Latvian venäläisvähemmistöllä on oikeus osallistua Latvian poliittiseen elämään eurooppalaisten vähemmistöjä koskevien oikeusnormien mukaisesti. Hänen mukaansa Ety-järjestö haluaa olla mukana etsimässä ratkaisuja syntyneeseen kiistaan.

Geremek tapasi keskiviikkona Varsovassa Norjan ja Tanskan ulkoministerit. Norjan ulkoministeri Knut Vollebäk sanoi tapaamisen jälkeen, että Latvian ja Venäjän välinen kiista antaa aihetta huoleen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.