Mainos

Puola varautuu jokien tulvimiseen

Keski-Puolassa viranomaiset varautuvat yhä nouseviin tulvavesiin muun muassa vahvistamalla tulvavalleja. Muissa osissa maata tulvat ovat jo talttumaan päin.

Puolassa on evakuoitu ihmisiä tulvivien jokien alta. Etelä-Sleesiassa Olawan kylän sata asukasta vietiin myöhään eilisiltana turvaan Oder-joen noustua yli äyräittensä.

Vaikka vesi on alueella paikoin jo puolitoista metriä tavanomaista korkeammalla, uskotaan varsinaisen tulvimisen tapahtuvan vasta huomenissa.

Keski-Puolassa viranomaiset varautuvat yhä nouseviin tulvavesiin muun muassa vahvistamalla tulvavalleja. Muissa osissa maata tulvat ovat Puolan radion mukaan jo talttumaan päin. Kaakkois-Puolassa laajoja maa-alueita on kuitenkin edelleen veden vallassa, ja asukkaita on evakuoitu pahimmista paikoista.

Veden nousemiseen on valmistauduttu myös muualla Keski-Euroopassa. Joet ovat paisuneet nopeasti, koska sateet ovat sulattaneet lopputalven lumia. Tshekissä tuhat sotilasta liittyi eilen taisteluun tulvia vastaan. Tulvivat joet ovat tähän mennessä ajaneet tuhannet ihmiset pakoon kodeistaan, ja neljä ihmistä on saanut Tshekissä surmansa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.