Puola ja Baltia toivovat selvää viestiä Natolta

Vilnassa koolla olleet Puolan ja Baltian presidentit korostivat tukevansa Naton avointa laajentumispolitiikkaa.

Puolan ja Baltian maiden presidentit toivovat, että Nato antaisi kuun lopulla Riiassa järjestettävässä kokouksessaan selkeän viestin sotilasliiton laajentumishankkeista. Liettuan pääkaupungissa Vilnassa koolla olleet presidentit korostivat tukevansa Naton avointa laajentumispolitiikkaa.

- Valitettavasti Naton Riian-kokous ei ole laajentumiskokous. Mutta jonkinlainen viesti, jonkinlainen signaali olisi annettava, Puolan presidentti Lech Kaczynski sanoi tapaamisen jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Liettuan Valdas Adamkus, Latvian Vaira Vike-Freiberga, Viron Toomas Hendrik Ilves and Puolan Lech Kaczynski korostivat yhteisessä lausunnossaan myös Baltian maiden yhteistyön lujittamista. He pitivät tärkeänä varsinkin Rail Baltica -rautatieyhteyttä.

Liettuaan suunniteltu uusi ydinvoimala sen sijaan ei saanut Puolan presidentiltä selvää tukea. Kaczynski sanoi, ettei voi presidenttinä antaa Puolan puolesta mitään sitoumuksia voimalahankkeeseen. Baltian maiden presidentit sen sijaan toistivat olevansa hankkeen kannalla.

- Uuteen ydinvoimalahankkeeseen ei liity epävarmuutta - kaikki maat ovat erittäin kiinnostuneita projektista, Ilves sanoi.

(MTV3-STT-AFP-BNS)

Lue myös:

    Uusimmat