Mainos

Puola haluaa selvityksen Kaliningradista

Puola vaati kansainvälistä tutkimusta tiedoista, joiden mukaan Venäjä on sijoittanut taktisia ydinohjuksia Kaliningradin alueelle. Venäjä on kiistänyt eilen julkisuuteen tulleet tiedot Kaliningradin ydinohjuksista.

Selvitystä asiasta vaati torstaina Puolan ulkoministeri Bronislaw Komorowski. Samalla Komorowski tähdensi, ettei Puolalla ole syytä huoleen.
-Olemme Naton jäsenmaa ja sellaisena ydinsateenvarjon suojassa. Venäjä on Komorowskin mukaan kieltänyt kansainvälisten tarkastajien vierailut eräille alueille Kaliningradiin. Ministerin mukaan tämä viittaa siihen, että Venäjällä saattaa olla jotakin salattavaa.

-Ongelma on tämä: Voimmeko täysin luottaa Venäjän vakuutuksiin, ettei sillä ole ydinaseita Kaliningradin erityisalueella? Komorowski sanoi. Viron puolustusministeriön edustaja sanoi Viron seuraavan tilannetta tarkasti.

Yhdysvallat ei ole virallisesti kiistänyt eikä vahvistanut tietoja Kaliningradin ydinohjuksista, joista kertoi eilen amerikkalainen lehti Washington Times. Itämeren rannikolla sijaitseva Kaliningradin alue rajoittuu Puolaan ja Liettuaan.

(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.