Mainos

Puola haluaa pikaisesti Naton ja EU:n jäseneksi

Puolan Nato-jäsenyys on varmistettu, mutta EU-jäsenyyden tiellä on vielä useita esteitä. Asia tuli ilmi tänään, kun Puolan uusi pääministeri Jerzy Buzek keskusteli Brysselissä Naton pääsihteerin Javier Solanan sekä EU:n komission puheenjohtajan Jacques Santerin kanssa.

Komission mukaan Puolassa on tehtävä laajoja uudistuksia ennen kuin maa on taloudellisesti valmis yhdentymään Länsi-Eurooppaan, komission edustaja kertoi. Puolalaisten odotetaan tekevän niin pian kuin mahdollista suunnitelman siitä, miten EU:n sisämarkkinoita koskevat säännöt otetaan huomioon Puolan lainsäädännössä. Erityisesti raskaassa teollisuudessa ja maataloudessa vaaditaan nopeita toimenpiteitä.

Puola on EU:n uusista jäsenehdokasmaista suurin 38,6 miljoonalla asukkaallaan. EU:n komissio näytti maalle vihreää valoa jäsenneuvotteluissa, mutta lopullinen päätös asiasta tehdään EU:n seuraavassa huippukokouksessa joulukuussa.

Naton päämajassa pääministeri Buzek sen sijaan sai lämpimän vastaanoton. Pääsihteeri Solana ilmoitti, että Puolan, Tshekin ja Unkarin liittymissopimus voidaan kirjoittaa joulukuun puolivälissä, kuten aikaisemmin on sovittu. Nato voi laajentua vuonna 1999, kun kaikki jäsenmaat ovat ratifioineet sopimuksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.