Mainos

Puola ei taipunut Venäjä-kiistassa

Pääministeri Vanhanen kävi Varsovassa kertomassa EU:n ehdotukset sopimusneuvottelujen aloittamiseksi Venäjän kanssa, mutta Puola ei ollut valmis tässä vaiheessa taipumaan.

Puola estää edelleen EU:ta aloittamasta sopimusneuvottelut Venäjän kanssa. Puola ei antanut vaatimuksistaan periksi, kun pääministeri Matti Vanhanen vieraili perjantai-iltana Varsovassa tapaamassa virkaveljeään Jaroslaw Kaczynskiä.

- Puola jäi miettimään tilannetta, Vanhanen sanoi.

Hän kertoi selostaneensa tilanteen Puolalle ja asettaneensa EU:n ehdotukset pöydälle, mutta Puola ei ollut valmis tässä vaiheessa taipumaan. Ehdotusten yksityiskohtiin hän ei halunnut puuttua.

Puola on asettanut ehdoksi neuvotteluvaltuuksien hyväksynnälle, että Venäjä ratifioi energiamarkkinoita vapauttavan energiaperuskirjan ja päästää puolalaiset elintarvikkeet vapaasti markkinoilleen.

Venäjä on useasti ja selvästi ilmoittanut, ettei se hyväksy energiaperuskirjaa nykymuodossaan. Venäjä perustelee tuontikieltoa terveys- ja hygieniasyillä.

EU:lla ei ole mahdollisuuksia velvoittaa Venäjää ottamaan vastaan puolalaisia tuotteita. Vanhanen sanoi olevansa kuitenkin edelleen toiveikas, että ratkaisu voidaan saada ensi perjantain EU-Venäjä-huippukokoukseen. Keskustelut käytiin hänen mukaansa asiallisessa sävyssä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.