Punaviinistä paljastui uusi mahdollinen terveyshyöty

Missourin yliopistossa käynnissä olevan tutkimuksen mukaan punaviinin sisältämä ainesosa voi auttaa tuhoamaan syöpäsoluja.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet kohtuullisen viininjuonnin voivan olla terveydelle hyödyksi. Tutkimuksissa terveysvaikutteisena ainesosana esiin on noussut erityisesti punaviinin sisältämä yhdiste resveratroli. Missourin yliopistossa on käynnissä parhaillaan tutkimus, jossa selvitetään yhdisteen vaikutusta syöpäsoluihin. Tutkija Michael Nichollin mukaan alustavat tutkimustulokset ovat olleet lupaavia: resveratrolilla näyttäisi olevan syöpäsoluja tuhoavia vaikutuksia.

– Kun resveratrolia annetaan syöpäsoluille, niiden normaali elpyminen keskeytyy. Tämä puolestaan mahdollistaa sen, että sädehoito pystyy keskittymään haitallisista soluista eroon pääsemiseen. Pelkkä resveratroli ei siis välttämättä tapa syöpää, vaan homma toimii yhdistettynä sädehoitoon, tutkija Nicholl kommentoi.

Jatkotutkimuksia kuitenkin vielä tarvitaan, sillä suullisesti nautittavalla resveratrolivalmisteella on havaittu olevan joitakin haittavaikutuksia, kuten turvotusta ja ripulia.

700 lasia punaviiniä parantaa tasapainoa

Vuonna 2012 julkaistun tutkimuksen mukaan punaviinin sisältämästä resveratrolista voi olla apua myös ihmisen tasapainon parantamisessa. Ainoa miinuspuoli asiassa kuitenkin on, että yhdisteen hyödyt havaitaan vasta, kun ihminen nauttii punaviiniä noin 700 lasillista päivässä.

Resveratrolin on myös sanottu polttavan rasvaa kehosta ja punaviinin olevan näin "pullotettu liikuntatreeni". Näiden tutkimustuloksien perusteella kyseessä on todellakin melkoinen ihmeaine – uskoo ken tahtoo!

Lähde: Foodbeast

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja