Mainos

Punaviini Libanonista : PRIEURÉ KSARA 1999

 • Bekaa Valley
 • Hinta: 8,36€
 • Alkon nro: 440237

Chateau Ksara sijaitsee Bekaa-laakson sydämessä Libanonissa. Tilalla on myös selkeä suhde valtiovaltaamme. Ksaran tilalla liehuu Suomen lippu sillä siellä sijaitsee maamme kunniakonsulaatti. Tilalla on viljelty viiniä jo vuosisatojen ajan. Tila on historian saatossa toiminut myös Jesuiittojen luostarina ja juuri Jesuiittojen ansioista viininviljelykset ovat säilyneet näihin päiviin saakka.

Ilmastolliset olosuhteet Bekaa-laaksossa ovat erityisen suotuisat viininviljelykselle. Kasvukautena sademäärä on lähes olematon ja yön ja päivän väliset lämpötilaerot ovat huomattavat. Näistä seikoista johtuen viininviljelykset eivät kärsi rikkaruohoista eivätkä sairauksista ja näin ollen kemiallisia torjunta-aineita ei tarvita

Ksaran viinit kypsyvät roomalaisten ajoilta peräisin olevissa kilometrien pituisissa luonnonluolissa, joissa vallitsee ihanteellinen 11–13 asteen lämpötila ja sopiva kosteus.

Tämä viini on niin sanottu sekoiteviini eli siihen on sekoitettu useampaa eri rypälelajikkeen viiniä. Tällä kertaa ne rypäleet ovat Syrah, Cinsault ja Cabernet Sauvignon. Viiniä on myös tammitettu josta se on saanut paahteisuutensa sekä osan mausteisuudestaan.

Väriltään Prieuré Ksara on syvän rubiinin punainen. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman mausteinen ja paahteinen. Alkumaku on runsaan hedelmäinen sekä mausteinen. Hiven pyöreät tanniinit ovat mukana tuomassa ryhtiä tähän keskitäyteläiseen viiniin. Loppumaussa astuu esiin selkeä paahteisuus sekä maun runsautta korostava alkoholin tunne. Hyvä hinta-laatusuhde!

Minkä kanssa?

Mausteiset ja runsasmakuiset viinit kaipaavat kumppanikseen runsaita makuja. Juustoksi ottaisin esimerkiksi Espanjalaisen Manchegon. Ruoaksi käy mainiosti vaikkapa pääsiäislammas runsaine valkosipulin ja rosmariinin makuineen. Mukaan lisätään kermamuhennettuja valkosipuliperunoita sekä punaviinikastiketta. Ei siinä muuta kaipaakkaan.

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniosuus joka perjantai Ihanassa aamussa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.