Mainos

Punapaidat antautuivat Thaimaan armeijan suuroperaation jälkeen

Thaimaan armeijan edustaja sanoo, että pääkaupunki Bangkokin tilanne on hallinnassa. Hänen mukaansa turvallisuusjoukot ovat lopettaneet hyökkäyksensä kaupungin keskustassa sijaitsevaan mielenosoittajien leiriin.

Vähän aiemmin mielenosoittajien johtajat ilmoittivat lopettavansa protestit ja antautuvansa viranomaisille. Maan televisio näytti sen jälkeen kuvaa neljästä johtajasta, jotka olivat poliisin hoteissa.

Yksi johtajista sanoi, että mielenosoitukset lopetetaan, jotta useammilta kuolonuhreilta vältytään.

Armeija hyökkäsi aamulla mielenosoittajien leiriin, ja aamun yhteenotoissa kuoli ainakin viisi ihmistä ja kymmeniä haavoittui. Alueella räjähti muun muassa kranaatteja.

Mielenosoitukset ovat levinneet Thaimaan pohjoisosaan. Hallituksen vastustajat ovat vallanneet pohjoisessa kaupungintaloja.

Suomen lähetystö kehottaa Bangkokissa olevia suomalaisia pysymään sisätiloissa. Suurlähetystö on ryhtynyt jakamaan tietoa Facebookissa, missä se luettelee muun muassa vaaralliset alueet.

Lähetystö neuvoo matkailijoita vaihtamaan hotellia, jos hotelli sijaitsee vaarallisella alueella ja jos hotellista vielä pääsee turvallisesti poistumaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.