Mainos

Punamulta suosituin hallituspohja

Punamultahallituksen kannatus on kasvanut varsinkin vihreiden keskuudessa. Porvari- ja sinipunahallitus ovat menettäneet yleistä kannatustaan verrattuna edelliseen kyselyyn.

Keskustan ja SDP:n muodostama hallitus on Helsingin Sanomien kyselyn mukaan suosituin vaihtoehto hallituspohjaksi. Punamulta on lisännyt suosiotaan verrattuna kuukautta aiemmin tehtyyn gallupiin.

Punamultahallitusta kannattaa kyselyyn vastanneista 43 prosenttia, keskustan ja kokoomuksen porvarihallitusta 24 prosenttia ja SDP:n ja kokoomuksen sinipunahallitusta 16 prosenttia. Porvari- ja sinipunahallitus ovat menettäneet kannatustaan helmikuussa tehtyyn kyselyyn verrattuna.

Punamultahallitusta suosii vähintään puolet keskustan, SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista. Erityisesti kannatus on lisääntynyt vihreiden keskuudessa.

Vaaliasiantuntijan, Åbo Akademin tutkimusjohtajan Kimmo Grönlundin mukaan kysymys hallituspohjasta jakaa Keskustan ja SDP:n kannattajia punamullan suosiosta huolimatta.

- Keskustan piirissä on myös niitä, jotka haluaisivat porvarihallituksen ja SDP:n ja kokoomuksen piirissä niitä, jotka haluaisivat sinipunahallituksen. Mutta johtopäätös tästä tietysti on se, että kyllä tämä punamulta saa kansan selkeän tuen ja nähtäväksi nyt sitten jää se, että miten sen näkyy äänestyskäyttäytymisenä sunnuntaina.

Kyselyyn vastasi maaliskuun 9.-13. päivä noin 2000 suomalaista äänestysikäistä. Virhemarginaali on +/- kaksi prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.