Mainos

Punajuurisuklaakakku 17.8.2000

toim. Kati Nappa

3 1/4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä tai neilikkaa
4 dl raakaa punajuuriraastetta
225 g sulatettua margariinia tai
2 dl rypsiöljyä
4 munaa

Kakkuvuokaan:


rasvaa ja manteli- tai pähkinärouhetta

Voitele iso ( n.2 l) rengaskakkuvuoka tai 2 pienempää pitkää tai rengasvuokaa.
Jauhota vuoka manteli- tai hasselpähkinärouheella (jos rouhetta jää, lisää se kakkutaikinaan). Sekoita sokeri, leivinjauhe, kaakao ja inkivääri jauhojen joukkoon. Riko paakut. Kuori punajuuret (2-3 kpl) ja raasta ne hyvin hienoksi. Sekoita raaste jauhoseokseen samoin rasva. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa 50-60 minuuttia. Siivilöi halutessasi jäähtyneen kakun päälle pölysokeria. Juhlavammin tai jälkiruoaksi voita tarjota kakkua esim. tuorekarviaissoseen ja vaniljakastikkeen tai konjakkikerman kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.