Punajuurisuklaakakku 17.8.2000

toim. Kati Nappa

3 1/4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä tai neilikkaa
4 dl raakaa punajuuriraastetta
225 g sulatettua margariinia tai
2 dl rypsiöljyä
4 munaa

Kakkuvuokaan:


rasvaa ja manteli- tai pähkinärouhetta

Voitele iso ( n.2 l) rengaskakkuvuoka tai 2 pienempää pitkää tai rengasvuokaa.
Jauhota vuoka manteli- tai hasselpähkinärouheella (jos rouhetta jää, lisää se kakkutaikinaan). Sekoita sokeri, leivinjauhe, kaakao ja inkivääri jauhojen joukkoon. Riko paakut. Kuori punajuuret (2-3 kpl) ja raasta ne hyvin hienoksi. Sekoita raaste jauhoseokseen samoin rasva. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa 50-60 minuuttia. Siivilöi halutessasi jäähtyneen kakun päälle pölysokeria. Juhlavammin tai jälkiruoaksi voita tarjota kakkua esim. tuorekarviaissoseen ja vaniljakastikkeen tai konjakkikerman kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat