Mainos

Punaisten Ristien lähialueyhteistyöstä päätetään talvella

Suomen, Venäjän, Ruotsin ja Norjan Punaiset Ristit ovat käynnistämässä lähialueyhteistyötä. Niiden edustajat sopivat lähialueyhteistyön käynnistämisestä, tavoitteista, painopisteistä ja aikataulusta kokouksessa, joka pidetään helmi-maaliskuussa Joensuussa.

SPR:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtajan Heikki Koistisen mukaan myöhemmin pidetään seminaari, jossa määritellään työhön liittyviä käsitteitä. Koistinen korosti, että yhteistyön kehittämiseen kaikkien maiden Punaiset Ristit osallistuvat tasaveroisina.
-Nyt auttaminen painottuu Venäjälle, koska avun tarve siellä on suurin. Myöhemmin tilanne voi olla toinen, Koistinen sanoi.

Lähialueyhteistyössä ainakin sen alkuvaiheessa ovat Punaisen Ristin kansallisten yhdistysten lisäksi mukana Sinisen tien vaikutuspiirissä olevat piirit ja osastot. Matkailutie alkaa Norjasta ja kulkee Ruotsin ja Suomen poikki päättyen Karjalan tasavaltaan. Punaisten Ristien lähialueyhteistyön käynnistämisestä sovittiin Nurmeksessa viikonloppuna pidetyssä seminaarissa. Seminaariin osallistui Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Viron Punaisten Ristien edustajia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.