Mainos

Punaisestamerestä pelastettiin vielä lauttaturman uhreja

Viimeisimpien tietojen mukaan lauttaturmasta olisi selvinnyt 460 henkilöä ja kateissa on yhä 700 ihmistä.

Punaisestamerestä löydettiin vielä viime yönä tuhoisan lauttaturman eloonjääneitä. Päivällä uhrien etsintää on jatkettu merellä lentokoneiden ja helikopterien avulla.

Egyptissä Safagan satamapoliisi ilmoittaa, että merestä pelastettiin yöllä 67 ihmistä. Jos tieto pitää paikkansa, yli 1400:sta lautalla olleesta ihmisestä selvisi hengissä noin 460. Ruumiita on löydetty vajaat kaksisataa, ja kateissa on edelleen noin 700 henkilöä. Toivo eloonjääneiden löytämisestä on hiipunut.

Al Salam Boccaccio 98 -lautta oli matkalla Saudi-Arabian Dubasta Egyptin Safagaan, kun se upposi kovassa merenkäynnissä varhain perjantaiaamuna.

Tapahtumien kulusta on esitetty erilaisia käsityksiä. Yksi pelastuneista miehistön jäsenistä kertoo, että vesi alkoi tulvia autokannelle, kun siellä syttynyttä tulipaloa yritettiin tukahduttaa. Hänen mukaansa mitään ollut enää tehtävissä, kun alus alkoi kallistua yhä jyrkemmin.

Alus tarkastettiin viime vuonna kahdesti

Eloonjääneet matkustajat ovat syyttäneet miehistöä tulipalon aiheuttaman vaaran vähättelystä ja kymmenessä minuutissa uponneen aluksen hylkäämisestä. Varustamo on torjunut syytöksiä ja vakuuttanut lautan olleen turvallinen.

Turma-aluksen luokituksesta vastannut italialainen Registro Italiane Navale -luokituslaitos (RINA) kertoo, että Panaman lipun alla purjehtineen laivan kunto tarkistettiin viime vuonna kahdesti. RINA on joutumassa Ranskassa oikeuteen epäiltynä siitä, että se ei selvittänyt perusteellisesti kuusi vuotta sitten Ranskan rannikolla uponneen Erika-säiliölaivan kuntoa.

Myös viranomaiset ovat otaksuneet, että haveria saattoi edeltää nippu laiminlyöntejä. Egyptin korkein meriturvallisuusviranomainen Hussein el-Harmil arvioi, että matkustajien evakuointiin alukselta olisi pitänyt olla runsaasti aikaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.