Mainos

Punaisenmeren turmalautan musta laatikko löytyi

Musta laatikko tallentaa muun muassa laivan koordinaatit, kulkusuunnan ja sääolosuhteet. Se on pakollinen kaikissa suurissa matkustaja-aluksissa.

Helmikuun alussa yli tuhat ihmistä meren pohjaan vieneen egyptiläisen matkustajalautan reittitiedot tallentanut laite on löydetty. Asiasta kertoo Egyptin virallinen uutistoimisto Mena.

Liikenneministeri Mohammed Mansourin mukaan kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n ranskalaiset ja saksalaiset asiantuntijat löysivät laitteen liki 800 metrin syvyydestä meren pohjasta ja onnistuivat nostamaan sen ylös. Laite lähetetään Englantiin, missä sen tiedot tutkitaan.

Laitteisto tallentaa muun muassa laivan koordinaatit, kulkusuunnan ja sääolosuhteet. Se on pakollinen kaikissa suurissa matkustaja-aluksissa.

Al-Salam Boccaccio 98 -lautta upposi 2. helmikuuta Punaisellamerellä. Laivalla oli yli 1400 matkustajaa, joista vain vajaat 390 selvisi haverista. Lautta oli matkalla Dubasta Saudi-Arabiassa Safagaan Egyptissä. Turmasta selvinneiden mukaan lautan autokannella syttyi tulipalo pian sen jälkeen kun lautta oli lähtenyt satamasta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.