Mainos

Punaisen Ristin siepatut työntekijät vapaaksi Somaliassa?

Klaanipäällikkö Mohamed Hussein Aideedin johtama ryhmittymä lupasi tänään, että Somaliassa siepatut kymmenen Kansainvälisen Punaisen Ristin työntekijää vapautetaan vielä tämän päivän kuluessa. Punainen Risti ei kuitenkaan pystynyt vahvistamaan tietoa.

Aiemmin tänään Punaisen Ristin edustaja kertoi Genevessä, että avustustyöntekijät siepanneet aseistautuneet miehet uhkaavat tappaa vankinsa. Työntekijät on edustajan mukaan uhattu surmata vuorokauden kuluessa, ellei heistä saada vaadittuja miljoonan dollarin lunnasrahoja. Aideedin ryhmittymän antaman lausunnon mukaan Kenian pääkaupungista Nairobista on jo lähtenyt lentokone, jonka on määrä saapua Mogadishuun hakemaan työntekijöitä. Mogadishun eteläpuoli on Aideedin tukialuetta, mutta hänellä on hyvin vähän valtaa kaupungin pohjoispuolella, missä kaappaajien uskotaan pitävän vankejaan.

Tiedottaja Michael Kleinerin kertoi tappouhkauksen jälkeen, että Punainen Risti seuraa tilannetta erittäin huolestuneena. Samalla avustusjärjestö tuomitsi jyrkästi eilen julkistetut televisiokuvat panttivangeista ja heidän sieppaajistaan.

Mogadishussa viime keksiviikkona siepatuista avustustyöntekijöistä yksi on somali ja loput yhdeksän ulkomaalaisia. Myös Suomen somaliyhdistys tuomitsi tänään "terroristien" tekemän kaappauksen ja sanoi Suomen somaleiden rukoilevan kaapattujen puolesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.