Mainos

Punaiselta Ristiltä apua Afganistaniin

Punainen Risti lähetti tänään avustustyöntekijöitä ja hätäaputarvikkeita Afganistanin itäosaan, missä maanjäristys on surmannut kymmeniä ihmistä, kertoivat viranomaiset.

Afganistania hallitsevan Taleban-järjestön mukaan kuolonuhrien määrä nousi tänään 67:een. Kymmenen lasta jäätyi kuoliaiksi Wardakin maakunnassa, koska he olivat liian peloissaan mennäkseen kotiinsa, Talebanien edustaja kertoi. Alueella oli eilen nelisenkymmentä jälkijäristystä.

Talebanit kertoivat aiemmin, että torstai-iltana sattuneessa järistyksessä oli loukkaantunut parisataa ihmistä. Kuolonuhrien määrän pelätään kasvavan edelleen. Talebanien radion mukaan tilanne järistysalueella on paha.
-Järistys on aiheuttanut suurta tuhoa ja paljon uhreja, ja kansainvälisten järjestöjen kiireinen apu on tarpeen, radiossa sanottiin.

Punaisen Ristin edustaja kertoi tänään Kabulissa, että 5,5 richterin järistystä edelsi toinen, pienempi järistys. Tämä sai ihmiset pakenemaan ulos rakennuksista ja vähensi ilmeisesti merkittävästi uhrien määrää. Viime vuonna Afganistanin koillisosassa sattuneissa kahdessa järistyksessä kuoli yhteensä noin 9000 ihmistä.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.