Mainos

Punainen risti vetää kansainväliset avustustyöntekijät pois Irakista

Punainen risti aikoo vetää työntekijöitään pois Irakista. Syynä ovat päivä päivältä pahenevat itsemurhaiskut. Esimerkiksi tänään viidessä eri iskussa kuoli ainakin 42 ihmistä.

Punainen Risti

Irakissa oli tänään verisin väkivallan päivä sitten Saddam Husseinin kukistumisen. Nyt kohteeksi joutui poliisiasemien lisäksi Punaisen ristin päämaja.

- Iskun tekijä ei ainoastaan yrittänytviedä pommia rakennuksen sisälle, vaan kulman takana on kaiken lisäksi ala-aste. Eli tällaisten iskujen ovat varsinaisia rikollisiakonnia ja pelkureita, sanoo Yhdysvaltain prikaatin kenraali Mark Hertling.

Jo ennestään ahtaat sairaalat täyttyivät haavoittuneista, eikä jatkossa ole odotettavissa kansainvälistä apua.

- On vaarana se, että joudutaan sitten voimakkaastikin supistamaan ja ehkä siirtämään operaatio Irakin punaisen puolikuun hoidettavaksi, toteaa SPR:n pääsihteeri Markku Niskala.

Punaisella Ristillä on Irakissa nyt vielä 35 ulkomaalaista ja 800 irakilaista työntekijää. Sotilaallista suojaa ei haluta, koska silloin iskujen tekijät uskoisivat avustusjärjestön siirtyneen vihollisen puolelle.

- Iskun tarkoitus on voinut olla juuri se, että tavalliselta irakilaiselta viedään mm. avustusjärjestöjen mukanaan tuoma tuki pois ja kun tyytymättömyys sitä kautta lisääntyy ja kun ei ole työtä, ei ole ruokaa, ei ole vettä, niin näille terroristi- ja vastarintajärjestöille tulee sitä kautta tilaisuus värvätä taistelijoita riveihinsä eli tämä voi olla hyvinkin tämän iskun tarkoitus, sanoo komentajakapteeni Juha-Antero Puistola maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 27.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.