Mainos

Punainen Risti: Syyriassa on tapettu jo yli satatuhatta ihmistä

– Syyriassa on tapettu yli satatuhatta ihmistä, vaikka kaikki tällainen pitäisi olla estetty. Syyrian konfliktiin olisi pitänyt puuttua jo paljon aikaisemmin, ennen kemiallisten aseiden käyttöä, toteaa Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

Huomenta Suomessa vieraillut Löövi kertoi, että Syyrian sisällä on yli 5 miljoonaa ihmistä evakossa. Naapurimaihin, esimerkiksi Libanoniin ja Turkkiin on paennut yli 10 prosenttia syyrialaisista eli ainakin kaksi miljoonaa ihmistä.

– Syyrialaisille tärkeintä on rauha. Yksi isku ei tuo rauhaa, Löövi sanoi.

Löövin mukaan tavalliset syyrialaiset toivovat, ettei Yhdysvallat iskisi ohjuksin. Myös pakolaisleirille paenneilla on huoli maahan jääneiden sukulaisten ja ystävien kohtalosta.

– Rajoilla naapurimaihin ei ole ollut valtavan suuria lukuja vielä, jokin pidättelee vielä ihmisiä. Mutta paineet rajanpinnassa kasvavat, koska pelko iskusta ja pelko uusista kemiallisista aseista lisää väestön liikkumista.

Löövin mukaan raja Jordaniaan on kiinni.

Puutetta vedestä ja lääkkeistä

Yli puolet Syyrian väestöstä on eri tavoin avun tarpeessa. Maassa on pulaa muun muassa vedestä ja lääkkeistä.

– Syyriassa on massiivinen avuntarve eikä YK:lla tai Punaisella Ristillä ei ole riittävästi varoja. Lisäksi apua ei pystytä toimittamaan kaikille alueille, koska sotivat osapuolet eivät päästä apua sinne.

EU-rahoituksella koottu pakolaissairaala valmistuu tällä viikolla Jordaniaan.

Syyriassa on kuollut 22 Punaisen Puolikuun työntekijää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.