Mainos

Punainen Risti: Sairaaloiden toiminta lamaantumassa Bagdadissa

Haavoittuneiden ja loukkaantuneiden määrä Bagdadin sairaaloissa on ylittämässä sairaaloiden toimintakyvyn, arvioi Punaisen Ristin kansainvälinen komitea tänään. Myös lääkevarastot ovat loppumassa ja sairaalahenkilökunnan työmäärä on kasvamassa ylettömäksi.

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) tiedottaja Nada Doumani sanoi, että on mahdotonta antaa tarkkoja tietoja haavoittuneiden määrästä. Doumani sanoi itse vierailleensa lauantaina bagdadilaisessa al-Kindin sairaalassa, jonne oli tuotu runsaan vuorokauden kuluessa 150 haavoittunutta.

-Heidän joukossaan oli naisia ja lapsia, mutta tarkkoja suhdelukuja en pysty antamaan, Doumani sanoi.

Myös juomakelpoisesta vedestä alkaa olla suuri puute, Doumani sanoi. Vedenpuhdistamot toimivat sähköllä, ja Bagdadissa ei monin paikoin ole ollut sähköä viikkoon. Maailman terveysjärjestön WHO:n tiedottajan Iain Simpsonin mukaan sodan alkaessa arvioitiin, että Bagdadissa oli lääkintätarvikkeita useiksi viikoiksi normaalitoimintaa varten.

-Nyt ei kuitenkaan ole normaali lääkintätilanne, ja varastot ovat huvenneet hyvin vähiin, Simpson sanoi. WHO:n mukaan Jordaniasta on lähetetty Bagdadiin lääkintätarvikkeita tuova autosaattue. Se ei ole toistaiseksi päässyt Bagdadiin.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.