Mainos

Punainen Risti pyysi hätäapua Nepalin tulvauhreille

Tulvien ja maanvyörymien kodeistaan ajamat nepalilaiset tarvitsevat ruokaa, puhdasta vettä ja hygieniatarvikkeita. Uutistoimisto AFP:n mukaan Etelä-Aasian tulvissa olisi kuollut jo 2000 ihmistä.

Punainen Risti on vedonnut lähes kahden miljoonan dollarin eli noin 1,4 miljoonan euron hätäavun saamiseksi tulvien koettelemille nepalilaisperheille.

Yli 20 000 perhettä Nepalissa kärsii Etelä-Aasian monsuunisateiden nostattamien tulvien seurauksista.

- Tulvista pahiten kärsineille alueille tarvitaan ruokaa, puhdasta vettä ja hygieniatarvikkeita, sanoi Nepalin Punaisen Ristin pääsihteeri Dev Ratna Dhakhwa.

Arviolta 127 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa tulvien ja maanvyörymien takia. Pahiten kärsineissä paikoissa vesi on hävittänyt viljasadon laajoilta alueilta. Monet tiet ja sillat ovat huuhtoutuneet pois, ja 26 500 taloa on tuhoutunut tai vahingoittunut.

Kansainvälinen Punainen Risti ja Punaisen Puolikuun yhdistykset esittivät aiemmin vastaavanlaiset pyynnöt Bangladeshin ja Pakistanin tulvauhrien auttamiseksi.

AFP: Etelä-Aasian tulvissa jo 2000 kuolonuhria

Etelä-Aasiaa koettelevissa tulvissa on saanut surmansa jo yli 2000 ihmistä, kertoi uutistoimisto AFP tänään. Yksistään Intiassa sisäministeriö raportoi yli 1500 ihmisen kuolleen keskiviikkoon mennessä.

Lisäksi lukuisia ihmisiä on kateissa ja miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa tulvista pahiten kärsineissä Intiassa, Bangladeshissa ja Nepalissa. Intiassa tulvavesien pelätään tuhonneen tämän vuoden sadon joillain alueilla kokonaan.

YK:n lastenjärjestö Unicef arvioi, että Biharin osavaltiossa Pohjois-Intiassa jopa viiden miljoonan lapsen koulunkäynti on vaakalaudalla, koska koulurakennukset ovat tuhoutuneet tai niihin on majoitettu tulvan uhreja.

- Suurissa katastrofeissa monet lapset näkevät ihmisten ja karjan kuolevan. Opetuksen jatkaminen on parasta terapiaa lapsille, vaikka se järjestettäisiin puun alla, Job Zachariah Unicefista sanoi.

Viranomaiset pelkäävät kulkutautien syöksevän alueen vielä syvempään ahdinkoon. Bangladeshissa jo 50000 ihmistä on saanut ripulitautitartunnan. Avustuskuljetuksia vaikeuttavat katkenneet liikenneyhteydet.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.