Mainos

Punainen Risti: Malesiasta karkotetut kauhistuttavissa oloissa

Malesiassa on käynnissä laaja operaatio laittomia siirtolaisia vastaan.

Noin 8 000 Malesiasta karkotettua indonesialaista vierastyöläistä on ajautunut leireille, joissa ylikansoitus on saanut tuhannet sairastumaan malariaan ja tuberkuloosiin, kertoo Punainen Risti.

Malesiassa on tällä viikolla alkanut laaja operaatio laittomia siirtolaisia vastaan. Tuhannet karkotetut indonesialaiset ovat pakkautuneet kuudelle leirille Nunukaniin Itä-Kalimantanin maakuntaan Malesian rajalle.

Indonesian Punaisen Ristin edustaja Marie Muhammad kuvasi oloja leireillä "kauheaksi, kun siirtolaiset ovat kuin sillit suolassa".

Kansainvälisen Punaisen Ristin edustajan mukaan leireillä esiintyy malariaa, dengue-kuumetta, tuberkuloosia ja keuhkokuumetta. Muhammed sanoi odottavansa, että vierastyöläisten määrä kasvaa runsaasti tulevina päivinä.

Malesia aloitti tiistaina laajan operaation laittomia siirtotyöläisiä vastaan. Siirtolaisviraston johtajan Ishak Mohamedin mukaan Malesia haluaa päästä eroon kaikista lähes miljoonasta laittomasta vierastyöläisestä, joista suurin osa on indonesialaisia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.