Mainos

Punainen Risti: Kirgisiassa kuollut useita satoja

Kirgisian levottomuuksissa on kuollut useita satoja ihmisiä, arvioi Punaisen Ristin kansainvälinen komitea. Aiemmin kuolleita on kerrottu olevan ainakin 170.

Kirgiisien ja uzbekkien yhteenotot alkoivat viime viikolla Oshin kaupungista Etelä-Kirgisiasta. Sittemmin maasta on paennut kymmeniätuhansia ihmisiä Uzbekistaniin.

Viranomaiset epäilevät, että mellakat olivat suunniteltuja. YK:n mukaan väkivalta alkoi naamioituneiden miesten tekemillä iskuilla eri uzbekkikohteisiin.

Sotilaat ampuvat varoituslaukauksia ilmaan

Viranomaisten mukaan tilanne ainakin Jalal-Abadin kaupungissa näyttää kuitenkin jo rauhoittuneen.

- Kaupungissa kaupat ja ostoskeskukset ovat jälleen auki. Näyttäisi siltä, että rauha on palannut, kertoo Jalal-Abadin kuvernööri Bektur Azanov kirgisialaiselle uutistoimistolle.

Jalal-Abadista kuultiin vielä satunnaisia laukauksia, mutta kaupungin johdon mukaan ne olivat varoituslaukauksia, joita kiertelevät sotilaspartiot ammuskelevat ilmaan.

Alueelle on myös alettu rakentaa pakolaisleirejä. YK on patistanut Kirgisiaa nopeisiin toimiin mellakoiden hillitsemiseksi. Haavoittuneita on noin 1800.

Lähes sadantuhannen ihmisen arvioidaan joutuneen pakenemaan Kirgisiasta Uzbekistaniin tai rajaseuduille. Kirgisian sisällä kodeistaan on joutunut pakenemaan YK:n mukaan noin 200 000 ihmistä.

YK:n pakolaisapujärjestö UNHCR on aloittanut hätämajoitustelttojen kuljetukset Dubain-keskuksestaan Uzbekistaniin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.