Mainos

Punainen Risti: Katastrofitaidot kohentuvat

Punaisen Ristin mukaan luonnonkatastrofien määrä on kolminkertaistunut 1970-luvulta lähtien, mutta kuolonuhrien määrä on laskussa.

Maanjäristyksen tuhoja Iranissa

Punaisen Ristin tuoreen katastrofiraportin mukaan katastrofeista kärsimään joutuvien ihmisten määrä on kolminkertaistunut 1970-luvulta lähtien, mutta samalla kuolonuhrien määrä on suhteessa laskenut merkittävästi. Uhrimäärän vähenemistä edesauttaa paikallisten ihmisten sitkeys sekä osaamisen kasvu.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansallisten yhdistysten liiton pääsihteeri Markku Niskala sanookin, että katastrofiavun valmiuksien ohella erittäin tärkeää on tukea paikallisten yhteisöjen taitoja ja valmiuksia.

Esimerkiksi Iranissa Bamin maanjäristyksen jälkeen paikalliset Punaisen Puolikuun vapaaehtoiset pelastivat heti maanjäristyksen jälkeen satoja ihmisiä, kun taas kymmenet kansainväliset pelastusjoukot löysivät kymmenien rauniokoirien kanssakin myöhemmin enää 22 ihmistä elossa raunioista.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana maailmassa on sattunut runsaat 3000 luonnononnettomuutta, joissa on kuollut 580 000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.