Mainos

Punainen Risti julkaisi Balkan-vetoomuksen

Kansainvälinen Punainen Risti on julkaissut avustusvetoomuksen Balkanin kriisin uhrien auttamiseksi. Järjestön tavoitteena on kerätä hädän helpottamiseksi 380 miljoonaan markan verran rahaa. Summa on laskettu kuuden kuukauden avustustoimintaa varten.

Ensimmäisen hätäapuvaiheen arvioidaan kestävän kolme kuukautta, ja sinä aikana pakolaisille jaetaan perustarvikkeita ja sairaaloille lääkkeitä sekä lääkintätarvikkeita. Suomen Punaisen Ristin mukaan yli kolmannes Albaniaan saapuneista yli 100 000 pakolaisesta on kuljetettu Tiranaan ja muihin kaupunkeihin. Uusia pakolaiskeskuksia on perustettu mm. urheiluhalleihin, ja tuhannet ovat majoittuneet perheisiin.

Punaisen Ristin varastot riittävät vielä muutamaksi päiväksi Albaniassa. Tavaraa on ryhdytty hankkimaan paikan päältä, ja sitä on tulossa myös Euroopan Punaisilta Risteiltä. Avustusjärjestö on kyennyt auttamaan noin 90 000:ta ihmistä.

SPR lähetti tänään yhden avustustyöntekijän lisää Albaniaan. Torstaiaamuna lähteneiden kolmen avustusrekan odotetaan olevan perillä Albaniassa ensi viikon alussa. Rekat kuljettavat yhteensä sata tonnia tavaraa, mm. telttoja, vaatteita ja kenkiä. SPR:n Balkan-keräys on tähän mennessä tuottanut yli 200 000 markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.